Virol verwerkt afgedankte apparaten uit Groningen


Afvalverwerkingsbedrijf Virol verwerkt vanaf 15 maart afgedankte elektrische en elektronische apparaten die worden ingezameld in de gemeente Groningen. In samenwerking met werkvoorzieningschap iederz zorgt Virol voor de verwerking van de apparaten in een geheel nieuwe fabriek in Scheemda.

Met deze samenwerking geven zowel de gemeente Groningen als Virol invulling aan de ambitie om op een maatschappelijk verantwoorde wijze te werken.

E-afval
Burgers en bedrijven in de gemeente Groningen leveren elk jaar circa 1 miljoen kilo e-afval in bij de afvalbrengstations. Van kleine foehns tot grote koelkasten. Voor het verwerken van deze stroom kiest de gemeente nu voor een partij die de apparaten niet alleen op een verantwoorde wijze
recycled, maar ze ook op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in de regio demonteert.

Werkgelegenheid
Door bovendien inwoners van de gemeente Groningen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij het sorteren en demonteren van de diverse apparaten, creeren zowel Virol als de gemeente Groningen blijvende werkgelegenheid voor deze groep mensen.

Samenwerking
De gemeente Groningen en Virol werken al jaren samen op het gebied van het inzamelen en verwerken van afval, onder andere door de inzameling van oud papier. Vanuit deze samenwerking is het idee ontstaan om op een maatschappelijk verantwoorde wijze e-afval te verwerken.

Gepubliceerd op: 12-02-2015 10.10 uur; Laatst gewijzigd op : 12-02-2015 10.13 uur