Vijf hennepkwekerijen geruimd | politie.nl


Laatste update:
12-02-2015 | 10:49

Halsteren/Hoogerheide/Steenbergen/Ossendrecht - Woensdag heeft het hennepteam de Markiezaten vijf hennepkwekerijen ontmanteld. Vijf personen zijn aangehouden. In totaal zijn 2490 hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 224100 euro en de kweekapparatuur in beslag genomen.

Resultaten

Halsteren: In een woning aan het Sint Maartenplein werden drie kwekerijen in drie ruimtes aangetroffen met in totaal 278 grote hennepplanten. Twee personen zijn aangehouden. Na verhoor zijn zij met een dagvaardig naar huis gestuurd. De elektriciteit werd illegaal verkregen.

Hoogerheide: Aan de Antwerpsestraatweg werden in de kelder 839 oogstrijpe planten aangetroffen. Ook hier was er sprake van diefstal van stroom. De bewoonster werd aangehouden. Haar auto werd in beslag genomen.

Steenbergen: Op drie plaatsen aan de Westlandse Langeweg werden in twee woningen en een schuurtje hennepkwekerijen met 570 hennepplanten, 100 hennepplanten en een met 123 jonge hennepplanten in beslaggenomen. Een persoon is aangehouden. De twee andere verdachten worden op een later moment
gehoord. In een woning waren al meerdere oogsten geweest. Op een locatie bleek dat er sprake was van diefstal elektriciteit. Op een adres werd een personenauto van de eigenaar van de hennepkwekerij in beslaggenomen.

Ossendrecht: In een woning aan het Calfven werd een grote hennepkwekerij ontdekt met 580 hennepplanten. Ook hier werd de elektriciteit illegaal verkregen om de hennepkwekerij van energie te voorzien. De bewoonster is aangehouden en aan het politiebureau verhoord.