Glasbaktour op Voorne


Glasbaktour op Voorne

Zaterdag 14 februari 2015 starten de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne met een campagne om meer glas in te zamelen. In iedere gemeente richten zij bij een glasbak een VIP-tent in waar iedere inwoner, die glas brengt, ontvangen wordt door een promotieteam.

Als waardering voor het ingeleverde glas wordt een kleine attentie uitgereikt. Ook de wethouders van Voorne zullen dan hun glas komen brengen.



Van 14.00 uur tot 15.30 uur staat het promotieteam in Hellevoetsluis bij het winkelcentrum aan de Struytse Hoeck nabij de AH. Daarbij zal wethouder Hans van Lith aanwezig zijn.



Glas inzamelen in Nederland is al heel gewoon. Bijna 80% wordt al ingeleverd voor hergebruik. Het belang om grondstoffen en milieu te sparen neemt steeds meer toe. Daarom wordt nu ingezet om nog meer glas gescheiden in te zamelen. Restjes en deksels zijn geen bezwaar. Deze mogen mee in de
glasbak.



Meer informatie

Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Dan kunt u terecht op www.glasscheiden.nl Daar staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glasbak hoort en waarom het goed is om glas te scheiden.