Alzheimer Cafe op 24 februari


24 februari is Gerrie Ton, complementair zorgverlener, te gast in het Alzheimer Cafe in Leerdam. Complementaire zorg wordt veel toegepast in de ouderenzorg en met name in de zorg voor dementerenden. Complementaire zorg betekent letterlijk `aanvullende zorg'. Deze zorg komt dus niet in de
plaats van de gangbare zorg maar vormt daarop een aanvulling.

Een voorbeeld hiervan is aromatherapie een behandeling waarbij diverse etherische olien worden gebruikt. Door de geur of door massage kan het gevoel van lichamelijk en geestelijk welzijn toenemen en er een diepe ontspanning ontstaan. Na de pauze kunt u kennismaken met 1 van de
behandelmethodes.

Het Alzheimer Cafe Leerdam e.o is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden welkom.

Het Alzheimer Cafe Leerdam e.o. wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg en de Rivas Zorggroep. De avond vindt plaats in het Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De koffie staat klaar om 19.00 uur, een half later begint het programma. De toegang is gratis.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Lia van de Water, consulent van het Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn: 0345 - 637 363 of www.stichtingwelzijn.nu.