CDA wil nationaal commissaris verkeersveiligheid


12 februari 2015 , Federatie

Alleen een nationaal commissaris verkeersveiligheid kan ervoor zorgen dat het aantal verkeersslachtoffers in Nederland afneemt tot het voor 2020 gewenste niveau van maximaal 500 doden en 10.600 gewonden.

CDA-Kamerlid Sander de Rouwe opperde deze suggestie op 11 februari in de Tweede Kamer tijdens een debat in de Tweede Kamer met minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), zo schrijft De Telegraaf.

Met zijn oproep lijkt De Rouwe de opvatting van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid te ondersteunen dat een gezamenlijke aanpak nodig is om het aantal verkeersdoden en -gewonden daadwerkelijk terug te brengen. "Als overheidsbrede commissaris gaat hij of zij een concreet
programma opstellen dat wordt uitgevoerd door alle overheden en maatschappelijke organisaties, gericht op het halen van de doelstellingen", aldus De Rouwe in De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen

* Aanpak verkeersdoden alleen gezamenlijk succesvol

10 februari 2015, Federatie

Om vanaf het jaar 2020 uit te komen op niet meer dan 500 verkeersdoden per jaar is een gezamenlijke aanpak nodig. Dat schrijft de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) bij het...

Lees het hele bericht