Vrijwilligersverzekering


De gemeente Laarbeek sluit jaarlijks een vrijwilligersverzekering af, dus ook dit jaar. Deze vrijwilligersverzekering van de gemeente Laarbeek houdt in, dat iedere inwoner van Laarbeek, die op enig moment vrijwilligerswerk doet, wat betreft aansprakelijkheid onder deze collectieve verzekering
valt. Er hoeft geen registratie van vrijwilligers of deelnemende organisaties plaats te vinden.

Voor meer informatie over deze verzekering verwijzen we u naar de website van de verzekeraar. Belangrijk is te weten, dat de gemeente Laarbeek het complete pakket van de vrijwilligersverzekering afneemt. Voor u als vrijwilliger als blijk van waardering! De verzekeringsmaatschappij definieert
een vrijwilliger als volgt:

De vrijwilliger is de persoon, die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.
Tevens worden maatschappelijke stagiaires als verzekerden aangemerkt.
Uitgesloten zijn de vrijwillige brandweer en de vrijwillige politie.

Ook het Steunpunt Vrijwilligerswerk Laarbeek van de welzijnsorganisatie de `Vierbinden' heeft onze vrijwilligersverzekering op haar website vermeld.

Informatie over de vrijwilligersverzekering en schade kan rechtstreeks gemeld worden via de website van de verzekeringsmaatschappij Meeus Vrijwilligersverzekering: www.meeus.com , e-mail info.denhaag@meeus.com, telefoonnummer 070 302 8500.