Buren houden inbreker aan | politie.nl


Laatste update:
12-02-2015 | 14:35

Amsterdam - Op maandag 9 februari hebben drie jongens geprobeerd in te breken in een woning. De bewoner en een buurman hebben een van de inbrekers aangehouden.

Een bewoner van de Galjoenstraat zag rond 10.50 uur drie jongens in zijn tuin staan die de achterdeur probeerden te forceren. Bij het zien van de man gingen de inbrekers er snel vandoor. De bewoner zette de achtervolging in. Een buurman zag dit en samen kregen zij een van de jongens te pakken.
Gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en namen de 17-jarige jongen uit Amsterdam mee naar het politiebureau. Hij bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben en zit nog vast.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar de andere twee jongens. Getuigen die meer informatie over hen hebben wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Liever 112

De politie dankt de buren voor de dappere reactie. Dankzij hun inzet zit een van de drie jongens vast. Toch adviseert de politie om in dit soort situaties niet zelf in te grijpen, maar direct 112 te bellen. Het kan immers zo zijn dat criminelen wapens bij zich dragen.