Website Kwartiermakersorganisatie LMO live


12 februari 2015

KLMO-siteVandaag ging de website www.k-lmo.nl van de kwartiermakersorganisatie Landelijke Meldkamer Organisatie (KLMO) live. Op de website staat informatie over de kwartiermakersorganisatie, de transitie en over zaken als financien, personeel en organisatie, diensten en producten en ICT.

Naar een landelijke meldkamerorganisatie

Om nu en in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de vraag van burgers aan de hulpdiensten moet de meldkamer anders worden ingericht. De 22 meldkamers van veiligheidsregio's worden daarom samen met de meldkamerfuncties van de landelijke eenheid van de politie in Driebergen en de meldkamers
van de Koninklijke Marechaussee samen gevoegd tot een Landelijke Meldkamerorganisatie met 10 locaties. Momenteel bereidt de kwartiermakersorganisatie LMO deze verandering voor samen met de betrokken partijen; politie, brandweer, ambulancezorg, veiligheidsregio's en KMar.

Met de invoering van de landelijke meldkamerorganisatie kan de burger straks, meer dan nu, in het eerste contact geholpen worden. Ongeacht waar een burger vandaan belt, wordt hij straks overal op dezelfde manier geholpen. Daarnaast kunnen meldkamers elkaar bij drukte of problemen onderling
veel makkelijker ondersteunen of vervangen waardoor de bereikbaarheid bij grote drukte verbetert. De hulpverlening aan de burger wordt effectiever, mede door de kwaliteitsslag die wordt gemaakt. Daarnaast levert de verandering een kostenbesparing op van 50 miljoen euro in 2021.