Minder alcoholverbodsgebieden nodig in Eindhoven


Publicatiedatum: 12 februari 2015
12 februari 2015 Minder gebieden waarvoor een alcoholverbod geldt.

Er is minder overlast van alcoholgebruik in de openbare ruimte van Eindhoven. Hierdoor hoeven er minder gebieden aangewezen te worden waarvoor een alcoholverbod geldt. Het college heeft besloten om 7 alcoholverbodsgebieden te laten vervallen. Dit besluit is het resultaat van een inventarisatie
van de overlastmeldingen en informatie waarover de gebiedscooerdinatoren van de gemeente en de wijkagenten beschikken. Er waren 19 alcoholverbodsgebieden, waarvan er nu 8 vervallen. Van een gebied worden de grenzen aangepast en een gebied komt erbij. Voor de komende jaren blijven er dus 12
alcoholverbodsgebieden over.

De Ouverture is een van de alcoholverbodsgebieden die verdwijnen. Over dit gebied zijn er geen zwaarwegende signalen meer van overlast door alcohol, wat betekent dat de leefbaarheid in dit gebied aanzienlijk is verbeterd.

Normalisatie

Het afschaffen van het verbod in acht gebieden past binnen een normalisatie van de woon- en leefomgeving in deze gebieden. Om een gebied aan te wijzen als alcoholverbodsgebied moet er een concrete aanleiding zijn, bijvoorbeeld als gerechtvaardigde vrees bestaat voor aantasting van de openbare
orde of als de openbare orde al aangetast is. Nu dit voor acht gebieden niet meer het geval is, kunnen deze vervallen.
Het instellen van een nieuw alcoholverbodsgebied hangt samen met opvanglocaties die nu in dit gebied zijn gevestigd.

Vaststelling

De alcoholverbodsgebieden zijn in 2013 door het college voor een periode van drie jaar vastgesteld, met een jaarlijkse evaluatie en de mogelijkheid tot aanpassing. Wanneer het komend jaar blijkt dat in een bepaald gebied de overlast door alcoholgebruik toeneemt, dan kan het college altijd
besluiten om opnieuw een alcoholverbod in te stellen.

Alcoholverbodsgebieden vanaf 12 februari 2014

Centrum

1. Gebied begrensd door Edenstraat, Mauritsstraat, Vonderweg, Elisabethtunnel, Fellenoord, Prof. Dr. Dorgelolaan tot aan Dommeltunneltje, rivier de Dommel tot aan Vestdijk, Vestdijk, Hertogstraat, P.C. Hooftlaan, Jan Smitzlaan, Jacob Catslaan, Ruusbroeclaan en Edenstraat.
2. Dommelplantsoen, Stadswandelpark en Genneperpark; Gebied begrensd door St. Claralaan, Jacob van Maerlantlaan, Van Meursstraat, Dr. Schaepmanlaan, Le Sage ten Broeklaan, Boutenslaan, Jacob Reviuslaan, Felix Timmermanslaan, Anton Coolenlaan en Bayeuxlaan.

Stratum/Gestel

3. Frans Leharplein.
4 Ireneplein en omgeving, gebied begrensd door Burgemeester van Gennippad, Scheidingstraat, Boutenslaan (beide zijden), Keizer Karel V singel (beide zijden), Christinastraat, Baarsstraat en Hoogstraat.

Woensel Noord

5. Groenstrook Achtse Barrier,
gebied begrensd door Fransebaan, Oude Bosschebaan, Cantalpad en Vauclusepad (groene long Achtse Barrier) en winkelcentrum Biarritzplein, Winkelcentrum Ardechelaan.
6. Winkelcentrum Woensel XL, gebied wordt begrensd door Genovevalaan, Winston Churchillaan, Franklin D. Rooseveltlaan, Diekirchlaan en Luxemburglaan.
7. Henri Dunantpark, gebied wordt begrensd door Rode Kruislaan, Tempellaan en Bisschop Bekkerslaan.
8. Aanschotpark Blixembosch, de groenstrook tussen George Orwellaan, Victor Hugolaan, Rabelaislaan, Buddy Bolderlaan, Aanschot, Granaat, Opaal en Tempellaan.
9. Acht, kiosk, groenstrook Emilie Wertheimlaan en groenstrook Merwedestraat.

Woensel Zuid

10. Gebied begrensd door Barrierweg (inclusief nachtopvang Neos), van Vorststraat, Pasqualinistraat, van Thienenlaan, Menno van Coehoornlaan en Vennecoolstraat.
11. Baekelandplein; Edisonstraat tussen Marconilaan en Galvanistraat.
12. Gebied omgrensd door Fellenoord, Veldmaarschalk Montgomerylaan, Pastoriestraat, Kronehoefstraat, Boschdijk, Marconilaan en spoorlijn.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.