Zes hennepkwekerijen geruimd | politie.nl


Laatste update:
12-02-2015 | 16:31

Heikant/Sluiskil/Clinge/Heinkenszand/Middelburg - Woensdag heeft de politie in de provincie Zeeland zes hennepkwekerijen ontmanteld. Drie personen zijn aangehouden. In totaal zijn 1051 hennepplanten en de kweekapparatuur in beslag genomen.

Resultaten

Heikant: Aan de Polenlaan werd een hennepkwekerij met 371 planten ontdekt in woning.

Sluiskil: Op twee locaties aan de Middenstraat zijn kwekerijen aangetroffen met 224 en 6 hennepplanten. Op een adres was sprake van diefstal stroom om de kwekerij van elektriciteit te voorzien.

Clinge: Aan de Molenstraat stonden in een woning twee kweektenten waarin 72 planten stonden te groeien. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

Heinkenszand: Aan de Schouwersweg werd een hennepkwekerij ontdekt met 150 planten. Agenten hielden een verdachte aan.

Middelburg: In een container achter een pand aan de Oude Veerseweg ontdekte de politie een kwekerij met 228 planten. Twee personen zijn aangehouden.

Prioriteit

De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips
hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.