Bisschop Van den Hende neemt Vastenestafettekaars in ontvangst


Bisschop Van den Hende neemt Vastenestafettekaars in ontvangst 12-2-2015



H. Laurentius om voorspraak gevraagd voor het welslagen van Vastenactie

Donderdag 5 februari 2015 bezochten Johan Compier, campagneleider van de Vastenaktie, en Guus Prevoo, veldwerker, het bureau van het bisdom Rotterdam. Daar overhandigden zij een vastenestafettekaars aan Mgr. J. van den Hende. Deze kaars zal samen met een intentieboek de ronde doen tijdens de
vastenestafette, die van Aswoensdag 18 februari tot en met woensdag 1 april door het bisdom gehouden zal worden. Feitelijk zijn er twee estafettes: in het noordelijke vicariaat Den Haag zijn momenteel 15 activiteiten gepland, in het zuidelijke vicariaat Rotterdam 16.

De vastenestafette is een kring van parochies, die ieder op een eigen dag speciaal aandacht besteden aan de Vastenaktie. De activiteiten op die dag hebben een mix van spiritualiteit, soberheid en solidariteit.

Op zijn beurt gaf Mgr. Van den Hende een Laurentiusplaquette aan de Vastenaktie. Daarmee wilde hij verwijzen naar het Laurentiusjaar en gaf hij aan om voorspraak van de heilige diaken Laurentius te bidden voor het welslagen van de Vastenaktie.