Start werkzaamheden haltes Patentlaan en Handelskade tramlijn 17


Gepubliceerd op: 12 februari 2015, Laatst bewerkt op: 12 februari 2015

Op maandag 16 februari start de gemeente met de werkzaamheden aan de tramhalte van lijn 17 op de Patentlaan in de richting Den Haag. Ook de halte van lijn 17 aan de Handelskade in de richting Den Haag wordt in de week van 16 februari aangepakt.

Waarom worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De nieuwe haltes en trams worden ruimer, breder en comfortabeler. De in- en uitstap is straks gelijkvloers waardoor het mogelijk is sneller en makkelijker in- en uit te stappen, ook voor minder validen. Verder verbetert de toegankelijkheid door bredere rolstoelgebieden, bredere haltes en
blindegeleidelijnen.

Reizigers

Gedurende de werkzaamheden wordt voor reizigers een tijdelijke halte aangelegd, waardoor de dienstregeling van tramlijn 17 van kracht blijft. De tijdelijke halte Patentlaan wordt aan de andere zijde van het kruispunt Patentlaan/Veraartlaan aangelegd. Zie plattegrond hieronder.

Verplaatsing halte Tramlijn 17 Patentlaan/Handelskade

Verkeer

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Burgemeester Elsenlaan in de rijrichting Den Haag tussen Patentlaan - Sir Winston Churchilllaan afgesloten voor verkeer. De omleiding voor autoverkeer wordt met bebording aangegeven.

Omwonenden

De aannemer neemt maatregelen voor omwonenden om de overlast te beperken. Toch kan er sprake zijn van licht en geluidshinder door machines en werkverkeer. De werkzaamheden aan deze halte duren in totaal een week. In principe vinden de werkzaamheden overdag plaats tussen 07:00 en 19:00 uur.
Echter vanwege het feit dat de trams blijven rijden werken we op bepaalde momenten ook 's nachts (tussen 00:00 en 06:00 uur).

Zie ook

* Tramlijn 17

Nieuwe HTM Tram, klik voor meer info verbetering tramlijn 17

De komende jaren wordt de kwaliteit van het openbaar vervoer in onze regio ingrijpend verbeterd. Tot en met 2015 wordt gewerkt aan de sporen en haltes van de tramlijnen 9, 11, 15 en 17, zodat daar nieuwe, ruime trams kunnen rijden. Het gedeelte van tramlijn 17 dat door Rijswijk loopt is
onderdeel van de eerste lichting tramverbindingen die aangepakt gaat worden.

* Deel Start werkzaamheden haltes Patentlaan en Handelskade tramlijn 17 op Facebook
* Twitter