Samenwerking Stichting Leergeld Noord-Veluwe en Jeugdsportfonds Gelderland

PERSBERICHT

Arnhem/Heerde, 6 februari 2015

Samenwerking Stichting Leergeld Noord-Veluwe en Jeugdsportfonds Gelderland

In het gemeentehuis van Heerde wordt op 12 februari om 16.00 uur een samenwerkingsovereenkomst tussen Leergeld Noord Veluwe en Jeugdsportfonds Gelderland getekend, onder toeziend oog van wethouder Pierik van de gemeente Heerde.

Beide organisaties streven op de Noord Veluwe hetzelfde doel na, namelijk kinderen van minder draagkrachtige ouders de kans bieden om aan de samenleving deel te nemen in het belang van een evenwichtige groei naar volwassenheid. Een samenwerking ligt derhalve voor de hand. Voorzitter Piet Verhagen van Leergeld Noord Veluwe en penningmeester Ap Lammers van Jeugdsportfonds Gelderland ondertekenen in gezamenlijkheid met wethouder Pierik de overeenkomst. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de gemeenten Oldebroek en Heerde.

Naast de samenwerking met Stichting Leergeld Noord Veluwe, zijn er in Gelderland formele samenwerkingen met Leergeld De Liemers, Leergeld Arnhem & omstreken, Leergeld West-Betuwe en Leergeld Apeldoorn/Voorst. Daarnaast zijn er concrete gesprekken met Leergeld Doesburg over een formele samenwerking. Samen kunnen beide organisaties ervoor zorgen dat er nog meer kinderen in armoede geholpen kunnen worden. Niet alleen met sport, maar ook door bijdragen voor school, fietsen en/of computers.

Meer informatie over het Jeugdsportfonds Gelderland is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl.

Meer informatie over Stichting Leergeld is te vinden op www.leergeld.nl