Kevin Abbring debuteert al in Rally van Zweden

Kevin Abbring debuteert al in Rally van Zweden!

Eerder dan verwacht maakt Kevin Abbring namens Hyundai Motorsport zijn debuut in het World Championship Rally. In de Rally van Zweden (12-15 februari) vervangt de Nederlander Dani Sordo die twee gebroken ribben opliep bij een mountainbikeongeluk.

De ongelukkige Spanjaard komt niet eerder dan de Rally van Mexico (5-8 maart) weer in actie voor Hyundai Motorsport. Een geluk bij een ongeluk voor Kevin Abbring en zijn navigator Sebastian Marshall, die achter de Belgische kopman Thierry Neuville en de Nieuw-Zeelander Hayden Paddon de derde Hyundai i20 WRC mogen besturen.

Mooiste en moeilijkste rally

Kevin is door het dolle heen met zijn startbewijs: `Enorm jammer voor Dani Sordo, maar voor mij is dit een enorme kans. Ik kan het nog nauwelijks geloven. Het kriebelt nu al. De Rally van Zweden is misschien wel de mooiste rally ter wereld, maar ook de moeilijkste. De condities zijn echt met geen andere rally te vergelijken.'

Een keer een eerste indruk

Nooit eerder verscheen Kevin aan de start in Zweden. `Het is een enorme uitdaging en vooral erg spannend. Je kunt maar een keer een eerste indruk maken en dan is starten op zo'n moeilijk parcours echt wel een dingetje. Je kunt het vergelijken met een Formule 1-piloot die zijn debuut maakt in Monte Carlo.'

Hyundai Mobis World Rally Team

Overigens had Kevin Abbring al de toezegging van Hyundai Motorsport dit seizoen minstens vier WK-rally's te mogen rijden. Net als Hayden Paddon komt hij uit voor het `schaduwteam' van Hyundai Motorsport, Hyundai Mobis World Rally Team. Thierry Neuville en Dani Sordo bemannen de auto's van Hyundai Shell World Rally Team.

Op de foto: Kevin Abbring (links) en zijn navigator Sebastian Marshall.