Ouderenfonds start Zilverlijn dankzij bijdrage VriendenLoterij

Bilthoven, 12 februari 2015 - Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij heeft het Nationaal Ouderenfonds een schenking van 342.000 euro ontvangen voor de Zilverlijn, een beldienst die ouderen wekelijks een gezellig telefoongesprek biedt. Nederland telt ruim 1 miljoen eenzame ouderen waarvan een kwart maar eens in de twee weken iemand spreekt. Met de bijdrage van de VriendenLoterij zet het Nationaal Ouderenfonds een callcenter op en traint en begeleidt het de vrijwilligers die dagelijks met de ouderen bellen.

"Vanaf maart gaan we proefdraaien met De Zilverlijn. Getrainde vrijwilligers bellen wekelijks ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor", legt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds uit. In Engeland bestaat deze telefoondienst al en is daar een groot succes. "Ouderen zijn steeds meer op zichzelf aangewezen en vereenzaming ligt op de loer." Ouderen kunnen zich aanmelden of aangemeld worden via: 0900-6080100 (lokaal tarief) of via www.ouderenfonds.nl

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 47 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim een half miljard euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.