nijntje voorleesfeest in Utrecht druk bezocht

"O, je bent in het echt veel groter!" zegt een moeder tegen nijntje, terwijl haar dochtertje van vijf op de foto gaat met het wereldberoemde konijn. Zo'n 250 kinderen en ouders zijn naar Hoog Catharijne gekomen om de jarige nijn voor te lezen uit het boekje 'het feest van nijntje'.

Voor de kinderen zijn er nijntje-buttons, limonade en een koek, voor de moeders en vaders ligt een cadeaukaart van Bruna klaar. "Mag ik er nog eentje voor mijn vriendin die verderop met haar zoontje wacht?" vraagt een moeder. Het is allemaal geen probleem deze middag.

Om gratis met nijntje op de foto te kunnen, vindt niemand het erg even in de rij te moeten staan. "Durf jij nijntje ook te knuffelen?" De kleine jongen knikt dapper, al omvat hij met zijn omhelzing niet meer dan een kwart van de buik van de levensgrote schepping van Dick Bruna die voor de gelegenheid naar winkelcentrum Hoog Catharijne is gekomen.

Andere kinderen zijn op dat moment bezig met de nijntje muziek die uit de luidsprekers klinkt. Ze kennen de liedjes en zingen of dansen mee. Als Patrick Martens, presentator van Telekids, begint met voorlezen, zijn ze stil. Ook nijntje is dat na afloop -want praten doet ze niet-, maar door in haar handen te klappen van plezier laat ze toch haar goedkeuring blijken.

Het nijntje voorleesfeest in Utrecht heeft als motto 'voorlezen is leuk, maar samen voorlezen is feest!' meegekregen. Bruna heeft het georganiseerd om voorlezen onder de aandacht te brengen omdat dat goed is voor de ontwikkeling van een kind. De 60ste verjaardag van nijntje biedt de perfecte aanleiding om samen met de fans en al lezend feest te vieren.

(Een verslagvideo -geen reclame- van de middag is in .mov en .wmv te downloaden voor plaatsing op de sites van redacties via http://ow.ly/IUDt8 )