Omzetstijging sexshops dankzij valentijnsdag en Fifty Shades of Grey


VEENDAM, 20150212 -- De langverwachte verfilming van de immens populaire Fifty Shades of Grey boekenreeks is vanaf vandaag te zien in de bioscoop. De premiere van de film in combinatie met valentijnsdag maakt het een drukke tijd voor sexshops. Zowel bij webshop Sexshop City in Nederland als bij het Britse bedrijf Lovehoney wordt een omzetstijging verwacht dankzij de film en Valentijnsdag. De verfilming van de erotische boekenreeks ging donderdag in première.

Valentijnsdag vol bondage
Er was een tijd dat een typische valentijnsdag bestond uit een dag met cadeaus zoals rozen en chocola, een maaltijd in een duur restaurant, gevolgd door een romantische date in de bioscoop als je geluk had. Maar na EL James zijn de tijden flink veranderd. Met de film Fifty Shades of Grey is bondage in de mainstream gekomen en hebben vrouwen meer sadomasochistische verlangens gekregen.

Grote vraag naar sm artikelen
Deel 1 van de Vijftig tinten grijs trilogie was een regelrechte hit. Alleen al in Nederland ging het boek ruim 1,7 miljoen keer over de toonbank. Wereldwijd zijn er al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Een hype die ook in de sexshops duidelijk te merken is, waar de vraag naar sm artikelen explosief is gestegen.

Linda Corton, manager van Sexshop City zegt dat de boeken en de film de verkoop van allerlei soorten sm artikelen, zoals zwepen, love balls, handboeien, blinddoeken, heeft doen stijgen. De Vijftig Tinten Grijs boeken en sex toys liggen in groten getale klaar, toevallig net op tijd voor valentijnsdag.

Neal Slateford, eigenaar van het Britse bedrijf Lovehoney, die in 2012 samen met EL James het officiële Fifty Shades assortiment produceerde, zegt: "We hebben pieken ervaren in de verkoop nadat de film trailer is vrijgegeven en dat geeft ons een goede indicatie van hoe invloedrijk deze film zal zijn."