Nota Regionaal Mediacentrum Limburg Centraal

De Provincie Limburg heeft op 22 januari 2015 de nota Regionaal Mediacentrum Limburg Centraal gepubliceerd. De nota heeft als primair doel de weg te effenen naar een nieuw media- en informatiebeleid, waarvoor de koers moet worden gezet die de komende jaren als baken zal gelden voor het beoordelen van allerlei maatschappelijke initiatieven op communicatief vlak en de te formuleren digitale agenda van de provincie. Tevens is een subsidieregeling geintroduceerd die gericht is op het behoud van een onafhankelijk medialandschap in de provincie.

De Provincie wil met het introduceren van deze regeling een verbindend rol vervullen tussen publieke en private mediapartners in Limburg door hen met elkaar in contact te brengen. Een zeer interessant rapport waarbij de provincie binnen "Limburg Centraal" een grote rol toeschrijft aan de in regio's samenwerkende lokale omroepen.

Het rapport en de sudsidieregeling zijn te vinden op de website van de Provincie Limburg. http://www.limburg.nl/limburgcentraal