Tweede `Op Tocht' van 2015 verschenen

Het februarinummer van `Op Tocht' is verschenen. In deze editie van het bisdomblad uitgebreid aandacht voor de catechetenopleiding die het Aartsbisdom Utrecht vorig jaar is gestart: liefst 25 deelnemers uit verschillende parochies schreven zich hiervoor in. `Op Tocht' sprak met drie van hen over hun motieven en verwachtingen, ook kardinaal Eijk besteedt in zijn column aandacht aan het belang van goede catechese.

Beschrijving

Verder een verslag van de landelijke parochiedag die omroep RKK ook dit jaar in Hilversum organiseerde. Vanuit het Aartsbisdom Utrecht was een flink aantal parochies vertegenwoordigd op de dag, waar dit keer de vraag centraal stond of een parochie iets kan leren van de spiritualiteit die kloosters in deze tijd zo populair maakt bij bezoekers.

Ook in dit nummer: veel parochienieuws, zoals de nieuwe Mariakapel onder de rook van Kampen. Maar ook een verslag van de diakendag en de expositie `Het Boek der Boeken' in Ede, die onder meer is bezocht door het volledige pastorale team van de parochie Franciscus en Clara en de Emmauesparochie.