Opsporingsinstanties hielden grote transportcontrole | politie.nl


Laatste update:
13-02-2015 | 08:53

Moerdijk - Op donderdag 12 februari werd van 08.00 tot 15.00 uur door de politie met diverse partners een grote transportcontrole gehouden op het steunpunt van Rijkswaterstaat.

Aan de controle deden naast de politie onder ander mee: Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijkdienst voor het Wegverkeer, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Belastingdienst. Tijdens de controle werden 27 combinaties gecontroleerd.

Waarschuwingen en bekeuringen

Er werden zeventien voertuigen door de Douane gescand en tien stuks bemonsterd op rode diesel. Naast meerdere waarschuwingen werden bekeuringen opgemaakt voor onder andere vijf gladde banden, een gescheurd chassis, breedte en hoogteoverschrijding, niet aangesloten abs-stekker, overbelading van
30 procent, lekke uitlaat en rijden door rood licht. Van een voertuig werd het kenteken ingenomen vanwege een technisch gebrek. Ook werd een vervoerder zonder vervoersvergunning betrapt en werden zijn werkzaamheden stilgelegd.

Gezondheidscertificaten

Door de NVWA werden acht voertuigen gecontroleerd op het vervoeren van dieren en voor twee vervoerders wordt een vervolgonderzoek opgestart vanwege het ontbreken van gezondheidscertificaten.

ANPR

Er werden 4.000 voertuigen door de ANPR gelezen wat 89 hits opleverde. Zeventien treffers werden door motorrijders binnengebracht.

Belastingdienst

Van deze hits hadden negen een fiscale achtergrond. Door de Belastingdienst werd op acht voertuigen beslag gelegd en voor bijna 2.400 euro contact afgerekend.

Vier weken gevangenisstraf

Van dertig bestuurders werd met goed gevolg een alcoholtest afgenomen. Voor een bestuurder kwam de controle niet goed uit, want onderweg met verse groente, bleek dat hij nog vier weken gevangenisstraf tegoed had en twee vonnissen op zijn naam betekend moesten worden. Hij werd overgebracht
naar het politiecellencomplex in Breda. Als laatste werden meerdere maatregelen opgelegd zoals afladen en banden wisselen.