Politiehond Luca en getuige helpen bij aanhouding inbrekers | politi..


Laatste update:
13-02-2015 | 09:10

Diemen - Afgelopen weekend heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van woninginbraak. Politiehond Luca en een getuige hebben agenten geholpen om de verdachten op te sporen.

Omstreeks 02.40 uur lag een vrouw in haar woning te slapen toen hard gebonk haar wekte. Ze besloot te gaan kijken en zag drie jongens op de benedenverdieping staan. Snel waarschuwde ze de politie via 112. Toen de inbrekers naar boven kwamen schrokken zij van de bewoonster en gingen er vandoor.

Vlucht en aanhouding

Agenten gingen er direct heen en zagen drie jongens op een parkeerterrein staan die het bij het zien van de politie direct op een rennen zetten. Tijdens hun vlucht lieten ze diverse spullen vallen. Een agent zette te voet de achtervolging in, maar verloor ze uit het oog. Op de Tureluurweg zag
een van de agenten een silhouet in de bosjes. Hij hield deze 29-jarige man uit Woerden aan.

Luca bijt inbreker

Agenten zochten in de omgeving naar de andere twee verdachten. Bij de zoektocht schakelden zij de hulp van politiehond Luca in. Zij liep een tuin in en vond daar kledingstukken. Achter in de tuin beet Luca een van de verdachten toen zij ontdekte dat hij zich verstopt had onder een zeil,
waardoor de 16-jarige jongen uit Woerden aangehouden kon worden.

Getuige helpt

Een getuige leidde de politie naar de derde verdachte, die zich ook in een tuin had verstopt. Agenten hielden de 20-jarige man uit Woerden aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Goederen

Agenten stelden in de omgeving een onderzoek in naar de spullen die de verdachten tijdens hun vlucht hadden laten vallen. Zij troffen onder andere inbrekerswerktuig en spullen aan die afkomstig zijn uit de woning van het slachtoffer. De goederen zijn in beslag genomen voor het onderzoek.
Inmiddels heeft de bewoonster spullen terug gekregen.

In verzekering

Uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van een vierde verdachte. Zijn identiteit is bekend, hij wordt nog gezocht. Twee verdachten zijn op woensdag 11 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris en zitten nog vast op verdenking van het plegen van de inbraak.