Inbrekers bedreigen bewoner met wapenstok | politie.nl


Laatste update:
13-02-2015 | 10:11

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Geertruidenberg - Twee inbrekers die door een 77-jarige bewoner van een pand aan de Stadsweg betrapt werden hebben de man bedreigd met een wapenstok. Vervolgens vluchtten het tweetal.

De bewoner van het pand kwam donderdag 12 februari rond 20.40 uur thuis. Toen hij de hal inliep kwamen twee mannen vanaf de trap langs hem gelopen. Een van hen had een stok in zijn handen. Mogelijk een wapenstok. Hij riep iets tegen de bewoner en vervolgens koos het tweetal het hazenpad.
Vermoedelijk zijn de mannen langs een raam aan de achterzijde van de woning naar binnen gekomen. Bij de inbraak zijn sierraden gestolen.

Signalement

Van een van de daders is een signalement bekend. Het gaat om een getinte man, ongeveer 25 jaar oud, rond de 1.70 lang. Normaal gezicht, donker kort haar en donkere kleding. Van de tweede dader is alleen bekend dat het een man is.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Mocht u donderdagavond 12 februari rond 20.40 uur of kort daarvoor iets verdachte gezien hebben aan de Stadsweg of nabije omgeving, meld het dan bij de politie via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.