Verkeersmaatregelen bij rotonde de Draak


13 February 2015 10:16

Tijdelijk afgesloten voor bussen en vrachtverkeer

Gemeente 's-Hertogenbosch neemt de komende drie weken verkeersmaatregelen bij de rotonde bij de Draak. Uit recent regulier onderzoek is gebleken dat de draagkracht van het beton aan de noordzijde van de rotonde onvoldoende is voor zwaar verkeer. In afwachting van nader onderzoek is besloten
dit deel van de rotonde uit voorzorg af te sluiten voor bussen en vrachtverkeer. Zij worden omgeleid. De rotonde blijft bereikbaar voor voetgangers, fietsers en personenauto's. Vanaf zaterdag 14 februari zijn de omleidingen van kracht.

De tunnel onder de Draak wordt al sinds 2002 gemonitord. Er is geen sprake van betonrot in de constructie maar van een chemische reactie, waardoor het beton opzwelt (Alkali Silica Reactie).

Verkeersmaatregel noordzijde rotonde

De rotonde blijft bereikbaar voor voetgangers, fietsers en personenauto's. Vanaf zaterdag 14 februari kunnen bussen en vrachtwagens niet meer langs de noordkant van de Draak rijden en worden zij omgeleid met borden. Deze situatie duurt ca. drie weken. In deze periode wordt het nader onderzoek
afgerond. Eventueel te nemen maatregelen worden daarna uitgevoerd, zodat het zwaardere wegverkeer weer van de rotonde gebruik kan maken.

Tijdelijke busroutes

Bussen vanuit de binnenstad worden tijdelijk omgeleid via de Van der Does de Willeboissingel, Capucijnenlaan, over het Julianaplein en door de Colvenierstraat. Bussen vanuit het zuiden rijden vanaf het Julianaplein via de Colvenierstraat rechtstreeks naar het busstation. Bij het Julianaplein
worden tijdelijk verkeersregelaars ingezet. Gemeente 's-Hertogenbosch en Arriva hebben de maatregelen in goed overleg met elkaar afgestemd.

Carnaval

Gemeente 's-Hertogenbosch neemt op de drukke Carnavalsdagen bij het station extra maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.