Ziendervaart groener en meer vogelvriendelijk


vrijdag, 13 februari 2015 Nieuw groen

De gemeentelijke afdeling Civiele Techniek beheert onder meer het openbaar groen in Uitgeest. De laatste tijd is veel aandacht besteed aan het herstel van de groene omgeving van de Ziendervaart.
Langs het hondenlosloopterrein is een veldesdoornhaag aangelegd. Nu worden de vrijwel afgeschreven bosplantsoenvakken aangepakt. Het snoeiwerk is al uitgevoerd en zodra het weer meewerkt kan hier nieuwe aanplant komen.

Op het smalle gedeelte ter hoogte van de Goesinnestraat worden twee bosplantsoenvakken omgezet in gazon. Dat zal visueel meer ruimte creeren. Enkele wat bredere bosplantsoenvakken worden bovendien verkleind.

Ook worden nieuwe groenperken aangelegd met heesters zoals de wit bloeiende Sorbaria sorbifolia (Gimborn's Pygmy) en de roze bloeiende Spiraea douglasii. Deze heesters zijn zeer geschikt voor verwildering en vragen weinig onderhoud. Ze kunnen een schuilplaats bieden aan vogels en andere kleine
dieren.

Rond de elektriciteitskast ter hoogte van de Leeghwaterstraat wordt hulst geplant om deze aan het zicht te onttrekken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------