CCV lanceert digitaal barrieremodel malafide uitzendbureaus


Het CCV lanceert het digitale barrieremodel malafide uitzendbureaus. Het barrieremodel is gemaakt door de Inspectie SZW. Het model visualiseert de werkwijze van malafide uitzendbureaus in zeven stappen.

Zeven stappen

Bij deze zeven stappen zijn de personen en partijen weergegeven die bewust of onbewust de activiteiten van malafide uitzendbureaus mogelijk maken of er van profiteren. Daarnaast zijn per stap de gelegenheden zichtbaar die maken dat malafide uitzendbureaus actief kunnen zijn.

Om tot een goede aanpak te komen zijn vervolgens per stap de signalen, de partners in de aanpak en de barrieres weergegeven.

Toegang tot het barrieremodel

Het model is via www.barrieremodellen.nl te raadplegen. Wilt u als professional toegang tot het barrieremodel, dan dient u eenmalig een wachtwoord aan te vragen.

Barrieremodel

Een barrieremodel is een manier om te bepalen welke barrieres veiligheidspartners kunnen opwerpen tegen criminele activiteiten. Het gehele criminele proces wordt in kaart gebracht en per onderdeel wordt er gekeken wie een mogelijkheid heeft om in te grijpen. Gedurende het proces verweven
partijen uit de onder- en bovenwereld zich bewust of onbewust. Ook deze partijen zijn weergegeven in het barrieremodel.

Het model belicht een heel proces in plaats van alleen het delict en brengt daarbij partners met interventies in beeld in aanvulling op de strafrechtelijke. Preventieve maatregelen komen op deze manier nadrukkelijk naar voren.

Links

* Lees meer op www.barrieremodellen.nl