Veilig de straat op met je brom-/snorfiets | politie.nl


Laatste update:
13-02-2015 | 11:10

Haarlem - De politie in Haarlem heeft met Team Verkeer donderdagmiddag en -avond brom- en snorfietscontroles gehouden in het centrum van Haarlem bij de Raaks en op de Schipholweg.

Tijdens deze controles werden tientallen bromfietsers en snorfietsers door motorrijders van politie naar de controlelocaties gebracht en gecontroleerd op rijgedrag en op veiligheidseisen zoals o.a. constructiesnelheid, helmplicht, technische staat en het bezit van de juiste papieren.

Veilig de straat op met je brom/snorfiets

In totaal werden er door de politie 41 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, rijden zonder helm, rijden op de bromfiets onder de 16 jaar, rijden door het voetgangersgebied, rijden zonder goede remmen
en voor het rijden door rood.
Ook werd een 29-jarige bromfietser uit Spaarndam aan de kant gezet die onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een snorfiets werd door de politie in beslag genomen, omdat de snorfietsbestuurder voor de zoveelstse keer zonder rijbewijs had gereden

26 personen moeten hun brom-/snorfiets opnieuw laten keuren

Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom controleert de politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens de veiligheidscontroles van politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of het voertuig niet aan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zgn.
`WOK-melding'. Dit houdt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden. Voor meer informatie, zie -> WOK-melding

Tijdens de controles donderdagavond werden door de politie 26 WOK-meldingen gedaan. Dit houdt in dat 26 personen hun voertuig opnieuw moeten laten keuren.

2015038172/201537987