Vijftien deelnemers ronden CCV-Masterclass succesvol af


De vijftien deelnemers van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan de CCV-Masterclass Nalevingscommunicatie en Gedragsverandering ontvingen onlangs hun certificaat voor het succesvol afronden van hun opleiding. De certificaten werden uitgereikt door CCV-directeur Patrick van den Brink.

Gedragsbeinvloeding en nalevingscommunicatie

De masterclass is georganiseerd voor beleidsmedewerkers en projectleiders van het ministerie. De opleiding is gericht op het overdragen van kennis over gedragswetenschappen en -beinvloedingstechnieken en vooral ook het hanteerbaar maken van die kennis voor het beleid.

Tijdens de vierdaagse opleiding deden de deelnemers kennis op over de wetenschappelijk onderbouwde inzichten over gedragsbeinvloeding en nalevingscommunicatie en pasten ze deze kennis toe op hun eigen (beleids)projecten.

Meerwaarde voor beleidspraktijk

De inzet van gedragskennis bleek van meerwaarde voor hun beleidspraktijk, naast het gebruikelijke juridische en financiele of fiscale instrumentarium. Nu de masterclass is afgerond, kunnen de deelnemers de inzichten toepassen in hun eigen beleidspraktijk.

Oefenen met theorieen

CCV-trainer Mirjam Prinsen kijkt met enthousiasme terug op deze meest recente masterclass: ''Tijdens de training is het van belang dat men kan oefenen met de aangeboden theorieen. Deelnemers werken daartoe gedurende de training aan een projectplan voor een project uit hun eigen praktijk waarin
zij opgedane inzichten direct toepassen. Het projectplan vormt daarmee een essentieel onderdeel van de leergang. Tijdens de laatste cursusdag presenteren deelnemers hun plannen en is er gelegenheid tot reflectie met medecursisten en/of begeleiders. Dat is altijd het hoogtepunt: dan weten we
hoe effectief wij zijn geweest in het overbrengen van de kennis!''

Links

* Zie voor meer informatie het CCV-webdossier gedragsbeinvloeding