Meld gladheid op fietspaden


De gemeente roept fietsers op om eventuele gladheid op fietsroutes meteen te melden. Wageningen doet mee aan een proef die inzicht geeft in gladde fietsroutes naar aanleiding van uw meldingen.

Actie ondernemen

U kunt via www.gladdefietsroutes.nl/wageningen op een plattegrond aangeven waar u weet dat het glad is en/of waar u gevallen bent. Deze melding wordt doorgestuurd naar de gemeente. Zodra er (bij vorst en gladheid) veel acute meldingen binnenkomen over een bepaalde fietsroute, gaat de
gemeente daar (alsnog) strooien.

Valpartijen

Gladde fietsroutes vormen een belangrijk verkeersveiligheidsrisico. Landelijk is bij 60% van de ernstige fietsongevallen sprake van een enkelvoudig ongeval, dat wil zeggen dat alleen de fietser zelf erbij betrokken is. Het gaat dan om botsingen met paaltjes of andere obstakels op het fietspad.
Ook losliggende tegels, gaten in het wegdek, gladheid door grind, sneeuw en ijs of regen kunnen valpartijen veroorzaken.

Strooiplan

Wethouder Michiel Uitdehaag: 'Het fietsen in Wageningen heeft bij ons een streepje voor. Ook in de winter willen we dat mensen met de fiets op pad kunnen. Hoewel niet alle wegen gestrooid kunnen worden, proberen we de belangrijkste fietsroutes wel veilig begaanbaar te houden. In het strooiplan
staat op welke wegen en paden we strooien. Om te bepalen of we de juiste routekeuzes maken, ontvangen we graag de ervaringen van fietsers tijdens de afgelopen wintermaanden. Deze informatie gebruiken we om het strooiplan voor volgend jaar te verbeteren'.







Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 13 februari 2015