De raad vergadert op 26 februari 2015


Actueel

Op 26 februari 2015 vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Lees verder voor de onderwerpen die op de agenda staan.

Verhogen schoorsteen De Hoop Mengvoeders BV Zelhem

Mengvoederbedrijf De Hoop in Zelhem wil gefaseerd de bestaande schoorsteen op het hoofdgebouw van 31 meter verhogen tot maximaal 51 meter. De Hoop heeft hierover intensief overleg gevoerd met omwonenden. De raad wordt gevraagd te verklaren tegen het verhogen van de schoorsteen geen bedenkingen
te hebben, zodat Gedeputeerde Staten van Gelderland de vergunning kunnen verlenen.

Deelname aan project Breedband Buitengebied Achterhoek

In grote delen van het buitengebied in de Achterhoek blijkt aanleg van glasvezel voor marktpartijen commercieel niet interessant. In Bronckhorst betreft dit bijna 5.000 adressen, het zogenaamde `witte gebied'. Dit zijn adressen waar nog geen enkele breedbandvoorziening ligt, zoals een
coax-kabel. Een snelle internetverbinding is voor de leefbaarheid in het buitengebied en de concurrentiepositie van bedrijven die hier gevestigd zijn, van groot belang.

De Achterhoekse gemeenten, Lochem, Doesburg en de provincie Gelderland slaan de handen ineen en gaan een glasvezelmaatschappij oprichten voor de aanleg van glasvezel in de `witte gebieden'. B en w vragen de raad voor EUR 7.098.892 garant te staan voor dit project en EUR 120.000 beschikbaar te
stellen voor de uit te voeren vraagbundeling en uitvoeringskosten. Als 50% van de adressen in de `witte gebieden' een aansluiting neemt, wordt het glasvezelnetwerk daadwerkelijk aangelegd.

Verordening winkeltijden gemeente Bronckhorst 2015

De raad wordt gevraagd de verordening winkeltijden 2015 vast te stellen. De belangrijkste aanpassing in deze geactualiseerde verordening is de openstelling van winkels en straatverkoop op zondagen met uitzondering van feestdagen.

Verordening Participatieraad 2015

Per 2015 zijn de nieuwe wetten Wmo 2015 en de Participatiewet van kracht geworden. Gezien de wijzigingen in de wetten en de looptijd van de participatieraad vragen b en w de raad om de verordening voor de Participatieraad aan te passen. De oude verordening gaf de Participatieraad de
bevoegdheid om te adviseren over het beleid van de Wmo en de Participatiewet. In de nieuwe verordening krijgt de Participatieraad de bevoegheid om het college te adviseren op het hele sociale terrein, dus bijvoorbeeld ook jeugdwet of schuldhulpverlening.

Meer info

Voor alle informatie over de onderwerpen verwijzen wij u naar de agenda van deze raadsvergadering.

Inspreken

Tijdens de raadsvergaderingen kan niet worden ingesproken. Die mogelijkheid heeft u wel tijdens de commissievergadering. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de pagina Inspreken bij openbare vergaderingen.

Live meekijken bij de vergaderingen

U kunt deze vergadering live volgen. Via onderstaande link kunt u zien welke vergaderingen binnenkort of momenteel uitgezonden worden. Als een vergadering gestart is kunt u meteen doorlinken naar de uitzending.

* Live meekijken >>