Almere komt starters tegemoet met uitgifte van extra IbbA-kavels


13 februari 2015

Almere komt starters tegemoet met uitgifte van extra IbbA-kavels

Almeerders lopen warm voor programma Ik bouw betaalbaar in Almere
Wegens de overweldigende belangstelling voor IbbA-kavels, heeft de gemeente Almere besloten om extra kavels op de markt te brengen.
Voor sommige gebieden waarvoor starters zich konden inschrijven, lag het aantal inschrijvingen veel hoger dan het aantal kavels dat werd aangeboden. Om teleurstelling te voorkomen, worden nu in deze gebieden extra kavels uitgegeven. De verkoop van deze kavels stond oorspronkelijk voor later
dit jaar gepland.

"Je ziet dat zelfbouw echt in het DNA van de stad en haar inwoners zit", zegt wethouder Henk Mulder. "En IbbA voorziet duidelijk in een behoefte van een hele grote groep mensen. Met deze extra uitgifte kunnen nog meer starters meedoen en hun eerste huis zelf bouwen met de IbbA-Starterslening."
In totaal worden er 20 extra kavels uitgegeven, verspreid over diverse gebieden.

Starters kunnen zich nog inschrijven voor een IbbA-kavel in de Stripheldenbuurt, Nobelhorst, De Laren, Homeruskwartier en Noorderplassen. Meedoen met IbbA is al mogelijk bij een inkomen vanaf 2.000 euro bruto per maand. De inschrijvingen worden nog steeds op volgorde van binnenkomst behandeld.
Dus hoe eerder de complete inschrijving is ingeleverd, hoe meer kans iemand heeft op de kavel die hij/zij wil. De inschrijving voor IbbA-kavels sluit op donderdag 26 februari om 20.00 uur.

Meer informatie over de inschrijfprocedure staat op www.ikbouwbetaalbaarinalmere.nl/inschrijven.

Vrijstaand in trek

Naast de run op kavels voor rijwoningen was er ook opvallend veel belangstelling voor kavels waarop starters met IbbA een betaalbaar klein vrijstaand huis kunnen bouwen. Deze variant is helemaal nieuw binnen het aanbod van IbbA-kavels. Kavels voor deze vrijstaande huizen liggen in
Homeruskwartier in Almere Poort. Deze kavels zijn bereikbaar bij een inkomen vanaf 2.200 euro bruto per maand. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar.

Starters azen massaal op IbbA-kavels

Zaterdag 31 januari was de IbbA Bouwbeurs in de Kavelwinkel in het Stadhuis. De Bouwbeurs was het startmoment voor de inschrijving voor een van de IbbA-kavels in de stad. De belangstelling was bijzonder groot. Ruim 50 starters hebben zich deze dag direct ingeschreven, ruim 20 hadden er een
nacht slapen in het stadhuis voor over. De gemeente Almere kijkt terug op de meest succesvolle IbbA Bouwbeurs sinds de start in 2008.