Brand drogisterij Scheveningen


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brand drogisterij Scheveningen

13 februari 2015 - Den Haag

Vanmorgen is rond kwart over tien brand ontstaan in een drogisterij aan de Keizerstraat in Scheveningen. Niemand raakte daarbij gewond.

De brand werd vanmorgen ontdekt en gemeld bij de alarmcentrale 112 door een medewerker van de drogisterij. Er bleek brand te zijn ontstaan in de meterkast.

Bij aankomst van de brandweer had het vuur zich inmiddels verplaatst naar de ruimte tussen plafond van de winkel en de vloer van de bovengelegen woning. Om de brandhaard te kunnen lokaliseren en te bereiken moest de brandweer het plafond gedeeltelijk openbreken. Daarna kon de brand geblust
worden. Rond elf uur was de situatie onder controle.

De boven de winkel gelegen woning moest mede hierdoor en vanwege de rookontwikkeling enige tijd ontruimd worden. Aan het eind van de ochtend kon deze woning weer vrijgegeven worden.

De winkel liep brand-, rook- en sloopschade op. Team brandonderzoek doet nader onderzoek naar de brandoorzaak en verloop van de brand.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
10:12

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Berry Wasmus
E-mailadres
Pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]