Resultaten verkeerscontrole Transferium | politie.nl


Laatste update:
13-02-2015 | 13:39

Katwijk, Leiden - De politie, Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben woensdag 11 februari samen een verkeerscontrole nabij het Transferium, Plesmanlaan, gehouden. Er werd 09.00 tot 17.00 uur gecontroleerd.

De ANPR van de politie heeft ruim 19.000 voertuigen gescand. Daarbij waren er 178 hits voor diverse zaken. Daarnaast werden er 104 voertuigen gecontroleerd. 57 brom- en snorfietsen werden op de rollerbank gezet om de constructie snelheid te meten. De politie schreef in totaal 59 bekeuringen
voor onder meer; constructie snelheid, niet handsfree bellen, gladde banden, rijden zonder rijbewijs, geen kentekenbewijs, donkere geblindeerde ramen, geen geldig APK, knipperlicht.

Een automobilist kreeg een boete van 464 euro vanwege de slechte staat van het voertuig. Het bedrag werd direct betaald.

De afdeling Betex heeft vanwege niet betaalde boetes 2 voertuigen buiten gebruik gesteld, 1 persoon werd voor 21 dagen in vervangende hechtenis genomen. Daarnaast werd er 1300 euro geind.

ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Een van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in
de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een `hit'. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft EUR 29.768 ter plaatse geind of geincasseerd wegens openstaande belastingschulden. 29 auto's zijn in beslaggenomen, waarvan er 9 direct zijn afgevoerd.

Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport schreef twee processen-verbaal. Een vanwege de vergunning van een taxi en de andere voor de chauffeurskaart.