Helmond heeft EerlijkWinkelen routewww.


Helmond heeft sinds kort een zogenaamde EerlijkWinkelen route. In deze route zijn 24 winkels, speciaalzaken en horecagelegenheden opgenomen met een eerlijk(er) aanbod.

Donderdag 12 februari heeft wethouder Duurzaamheid, Paul Smeulders, het eerste exemplaar van de route in ontvangst genomen bij Brownies & Downies aan de Markt 24.

Fair trade

Tijdens de overhandiging bracht voormalig stadsdichter Wim Daniels een ode aan de eerlijke handel. EerlijkWinkelen deelt de winkels in drie hoofdcategorieen in: fair trade, biologisch en tweedehands. Eerlijke handel of fair trade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel.
Fair trade betekent dat boeren en producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Een prijs die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten. Producten van biologische oorsprong zijn geproduceerd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Naast
voedsel kan het ook gaan om katoen of verzorgingsproducten. Het opnieuw gebruiken van reeds bestaande producten levert geen extra belasting op voor mens en milieu. Daarnaast wordt voorkomen dat producten die nog prima bruikbaar zijn bij het afval terecht komen.

De EerlijkeWinkelen route werd bij de uitreiking van het eerste exemplaar al direct bekeken

Gratis verkrijgbaar, ook als app

De EerlijkWinkelen route is gratis verkrijgbaar als opvouwbare Z-card bij de deelnemende ondernemers en de plaatselijke VVV. De route kan ook als app gedownload worden via de Appstore en Google Play. De route is onderdeel van een landelijk programma en is mede mogelijk gemaakt door een
financiele bijdrage van het ministerie van Buitenlandse Zaken, gemeente Helmond en Switch.

Downloaden hier de EerlijkWinkelen app in de Appstore Download hier de EerlijkWinkelen app via Google Play

* Bezoek hier de website Eerlijkwinkelen.nl