Haren bezuinigt: denkt u met ons mee?


RSS

De gemeente Haren moet opnieuw bezuinigen vanaf 2016. Nadat in twee eerdere bezuinigingsrondes al ruim drie miljoen is bezuinigd, zijn nieuwe bezuinigingen onontkoombaar. In 2016 moet 1,5 miljoen euro bezuinigd worden om de begroting sluitend te krijgen.

Wethouder financien Paula Lambeck: "Deze bezuinigingen raken iedereen. Daarom doen wij een beroep op onze inwoners om te helpen bij deze bijzonder lastige financiele opgave. Wij vragen iedereen met ons mee te denken over bezuinigingsmogelijkheden."

www.harenbezuinigt.nl
Iedere inwoner van de gemeente Haren kan hierover meedenken door de digitale begrotingswijzer in te vullen. In de periode van 13 februari tot en met 8 maart a.s. kan men via www.harenbezuinigt.nl in een paar simpele stappen zijn eigen gemeentebegroting opstellen. Er worden
bezuinigingsvoorstellen gedaan en voorstellen om de inkomsten te vergroten, maar ook is er ruimte voor ieders eigen ideeen.

Mening inwoners belangrijk
"De mening van onze inwoners vinden wij belangrijk", aldus wethouder Lambeck. Hun adviezen nemen wij mee in onze keuzes over waarop wij kunnen gaan bezuinigen. De bezuinigingen worden als onderdeel van de begroting 2016 vastgesteld door de gemeenteraad in november van dit jaar. Wij hopen dat
veel inwoners de begrotingswijzer invullen, om zo inzicht te krijgen in wat zij belangrijk vinden. Zo kunnen wij weloverwogen keuzes maken hoe wij gaan bezuinigen."