Taal Tafel Oost voor taalvrijwilligers

23 januari 2015

Op vrijdag 13 februari organiseert Post Oost een informatieve en gezellige avond voor (vrijwillige) taaldocenten, taalcoaches en potentiele taalvrijwilligers in Amsterdam Oost. Iets voor jou?

Met workshops over:

Train de trainer: Waar haal je als docent je inspiratie vandaan? Stichting Lezen en Schrijven vertelt over trainingsmogelijkheden en lesmateriaal. Direct mogelijkheid om op te geven voor trainingen! Taal in de praktijk: Waar kunnen jouw cursisten taal oefenen? ViiA, Civic en Dynamo vertellen je alles over het aanbod van vrijwilligerswerk en activiteiten in Amsterdam Oost.

Taalwijzer en Leef&Leer: Welke mogelijkheden biedt de gemeente? Luister naar de nieuwste stand van zaken rondom inburgering, formele taaltrajecten en de "leef &leer-passen" die inburgeraars gratis krijgen om in de bibliotheken gebruik te maken van divers aanbod.

Programma

16:30 inloop en infomarkt (neem eigen folders/posters mee!) 17:00 opening taaltafel en toelichting programma

17:15 opwarmer: aan de slag met taal

17:30 eerste ronde taaltafel

17:55 eenvoudige maaltijd met drankje en muziekje

18:30 taalnetwerken: wat hebben de andere taalorganisaties jou te bieden?

18:50 tweede ronde taaltafel

19:15 afsluiting met drankje en muziek

De taaltafels zijn 3 workshops waar u naar keuze bij aan kunt sluiten. Elke workshop begint met 1 of 2 presentaties, daarna ruimte voor vragen/discussie.

Datum: vrijdag 13 februari

Tijd: 16.30 uur tot 20.00 uur

Plaats: Post Oost, Wijttenbachstraat 36 hs Amsterdam

Telefoon: 020-4609380

I.v.m. de catering is opgeven via info@postoost.nl verplicht!

NB:

* De avond is ook toegankelijk voor professionele taaldocenten en voor mensen die er over denken om taalles te gaan geven.

* Er is ook gelegenheid om voor of na de taaltafel in een aparte ruimte met de eigen taalvrijwilligers een bijeenkomst te houden