Daryll-Ann-held Paulusma in Asteriks

Geachte redactie,

Paulusma doet, met supportact Chasing Rainbows, Podium Asteriks aan op vrijdag de dertiende februari. Jelle Paulusma, die vooral bekend is als frontman en songwriter van Daryll-Ann, zal Asteriks niet alleen op nieuw solowerk, maar ook op oud Daryll-Annwerk trakteren. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via de site van Asteriks of bij King Kong Records in Leeuwarden.

Na het uiteenvallen van Daryll-Ann, begon Jelle Paulusma in 2004 aan een solocarrière. En met succes, want uitstekend ontvangen platen volgden. Zijn sound wordt geplaatst in de categorie indie en is anders dan de muziek van Daryll-Ann. Stekeliger, gruiziger. Zijn nieuwste soloplaat Pulling Weeds wordt door recensenten voortreffelijk en de beste Nederlandse rockplaat van het jaar genoemd. Het album klinkt venijniger dan zijn eerdere platen en bevat dynamische songs die garant staan voor een folkrockshow van formaat.

Als supportact neemt Paulusma de Nederlands-Amerikaanse band Chasing Rainbows mee. Dit niet geheel toevallig, want Chasing Rainbows bestaat onder andere uit Daryll-Annlid Dick Browers. De band is gevormd rond Lawrence Rengert uit Santa Barbara, California en maakt songs die doen denken aan The Beatles en The Byrds. Vorig jaar bracht Chasing Rainbows onder het nieuwe Label van Tim Knol een single uit, genaamd Make Love Caravan - en eind 2014 werd hun album With Henk Jonkers gereleased.

Verderop in februari zijn de powerpunkpop band Afterpartees (20/2) en hiphop/funkbandThe Cool Quest (27/2) te gast in het Leeuwarder podium. In maart spelen The Ex (6/3) DIFF (EP-presentatie, 7/3), King Champion Sounds (13/3), Raketkanon (20/3) en Broken Brass Ensemble (27/3) in Asteriks. Meer info en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nlÂ

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.