Verkeer en vervoerstaken Regio Twente overgegaan naar provincie Overijssel

Sinds mei 1995 heeft Regio Twente, vanuit de Wgr-plusstatus, een wettelijk taak vervuld op het gebied van verkeer en vervoer. Vanuit deze Wgr-plusstatus was Regio Twente verantwoordelijk voor het openbaar vervoer (bus en trein), verkeersveiligheid, infrastructuur, goederenvervoer, bereikbaarheid, etc. in Twente.

Per 1 januari 2015 is hier een einde aan gekomen als gevolg van rijksbesluitvorming. De zogenaamde stadsregio's (7 stuks) zijn afgeschaft en de verkeer- en vervoertaken van de betreffende regio's zijn overgegaan naar de provincies en twee nieuw gevormde vervoersautoriteiten in de Randstad.

Voor Twente betekent dit dat provincie Overijssel met ingang van 1 januari 2015 de wettelijke taken en plichten op het gebied van verkeer en vervoer overneemt van Regio Twente.

De overige taken van Regio Twente blijven bestaan.

De afgelopen maanden hebben Regio Twente en provincie Overijssel gewerkt aan een goede overdracht. Alle financiele verplichtingen die door Regio Twente zijn aangegaan, zijn inmiddels door provincie Overijssel overgenomen. De overdracht geldt ook voor alle dossiers, projecten en dergelijke die onder de verantwoordelijkheid en het beheer van Regio Twente vielen.

Personeelsleden, die bij het taakveld mobiliteit betrokken zijn, zijn per 1 januari 2015 bij de provincie in dienst gekomen.

Het voorgaande betekent dat provincie Overijssel vanaf 1 januari het nieuwe aanspreekpunt en de samenwerkingspartner voor de verkeer- en vervoertaken is.

Provincie Overijssel zet in op een goede continuering van bestaande werkwijzen en afspraken. Wij, Regio Twente, hebben er alle vertrouwen in dat provincie Overijssel de verkeers- en vervoertaak, in nauwe samenwerking met de Twentse gemeenten, goed zal uitvoeren.