Certificaat voor brandveilige schuifdeur Kok Milieuopslagsystemen


De unieke nieuwe schuifdeur 'Fireguard' van Kok Milieuopslagsystemen werd succesvol getest door TNO/Efectis conform richtlijn PGS 15, NEN 6069 en EN 1634

MAASBOMMEL, 20150213 -- Kok Milieuopslagsystemen heeft onlangs het certificaat van brandwerendheid gekregen op hun schuifdeuren type Fireguard. Dit type schuifdeur is bij TNO/Efectis getest conform de richtlijn PGS 15, NEN 6069 en EN 1634 voor een brandwerendheid van minimaal 60 minuten. De schuifdeuren worden daarbij twee keer getest: Een keer van binnen naar buiten en een keer van buiten naar binnen. De resultaten waren ruim boven de gestelde richtlijnen. Daar waar zestig minuten wettelijk voldoende is, behaalde deze schuifdeuren 85 respectievelijk 133 minuten.

“Dit geeft ons de mogelijkheid om, conform de Europese regelgeving EN 15269-7, deze deuren ook te produceren tot zeven meter hoogte. Daarmee mogen wij extra hoge containers van vier en zelfs vijf verdiepingen gecertificeerd bouwen.” zegt Ron Swiderski, directeur bij Kok Milieu. “En dat betekent automatisch lagere kosten voor de klant. Want hoe groter we bouwen, hoe lager de kosten per palletplaats.”

Inmiddels produceert Kok Milieuopslagsystemen zo’n negentig systemen per jaar. Uiteraard blijft het grootste deel containers van twee verdiepingen, omdat niet iedere klant twintig, dertig of zelfs veertig palletplaatsen nodig heeft. Een steeds groter deel zijn echter deze gestapelde containers.

“Ook voor de logistiek van de klant is deze container ideaal.” aldus Ron Swiderski. “Wij arriveren ’s-morgens vroeg bij de klant, begeleid door meerdere diepladers. Met ons montageteam van twee a drie mensen, afhankelijk van het formaat container en de plaatsingslocatie, zijn wij dan één dag bezig met assembleren. En als wij aan het eind van de dag naar huis gaan, is de container gebruiksklaar. De klant kan deze direct in gebruik nemen.”

Om de kwaliteit te kunnen garanderen heeft Kok Milieu een ingenieus productiesysteem ontwikkeld. De gehele container wordt opgebouwd in de productieloods in Maasbommel, de deuren worden erin gehangen tot het moment dat alles geheel klaar is. Dan wordt een eindcontrole uitgevoerd en pas als alles klopt en werkt, worden de beide schuifdeuren losgekoppeld en wordt de container in twee of drie delen afgestapeld. Al deze losse delen gaan met diepladers naar de klant. Voor het montageteam arriveert bij de klant, is de gehele container al getest.