Wateroverlast leidt naar oprollen hennepkwekerij | politie.nl


Laatste update:
15-02-2015 | 11:34

Groningen - De politie heeft zaterdag op zondag iets na middernacht een hennepkwekerij aan de Lindenlaan in Groningen opgerold. De kwekerij met 24 hennepplanten werd ontdekt, nadat er waterschade bij de onderburen was ontstaan. Het water stroomde en drupte van bovenaf de woning binnen.

De politie forceerde een ruitje van de voordeur van de bovenburen. In de woning ontdekten de agenten de kwekerij. De lekkage was ontstaan door een overstromende waterbak in een slaapkamer. Het energiebedrijf heeft de spanning van de meterkast gehaald, omdat er al kortsluiting in de woning was
ontstaan. De kwekerij werd opgeruimd. De bewoner van de woning wordt zo spoedig mogelijk gehoord over de hennepkwekerij.

Gevaar

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen
altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen.