FRED TEEVEN: VVD IS DE ECHTE PARTIJ VAN DE ARBEID

Door VVD Drenthe op 15 feb 2015 - Fred Teeven was woensdagavond 11 februari in Veenhuizen. Maar wel in zijn hoedanigheid als VVD-kopstuk, niet als Staatssecretaris. Al dacht de zaal daar anders over: die was voor 3/4 gevuld met gevangenismedewerkers. Dat maakte Fred Teeven niet uit. Die gaat een confrontatie niet uit de weg. Hij ging in de verdediging en koos daarvoor direct de aanval. Waarbij de bal werd gespeeld, niet de man.

Fred Teeven weerlegde kort maar zeer bondig de vele geruchten die over en in Veenhuizen de ronde doen. Nee, er worden geen inrichtingen meer gesloten. Ja, er komen buitenlandse gevangen (Noren). En ja, die blijven voor langere tijd. Ja, er gaat opnieuw in inrichtingen geinvesteerd worden. En nee, ook als de Noren zouden vertrekken, dan blijft de inrichting open. Fred Teeven sprak de zaal direct aan en toe. Velen kende hij nog van de protestactie in Den Haag op 25 april 2013. Al stonden de meesten toen uit protest met de rug naar hem toe. "Ach," zei Fred Teeven, "Na afloop kwamen ze een handtekening halen. Roem en vergruizing liggen dicht bij elkaar."

Om direct daarna over te schakelen op en heel andere modus.: "Het is de inzet van de VVD om in de Noordelijke regio's zo weinig mogelijk overheidsbanen verloren te laten gaan. Dus als er nog ergens gevangenissen dicht moeten - hetgeen ik overigens niet verwacht - dan wordt dat niet in het Noorden. En dat maakt mij voorlopig nog even de grootste werkgever in deze regio. Trouwens, de VVD is sowieso de enige echte partij van de arbeid." Met die opmerking ging er een siddering door de zaal.

Maar Fred Teeven kreeg in ieder geval bijval van de aanwezige VVD-lijsttrekker Gedeputeerde Henk Brink: "Wij kunnen geen banen creeren. Maar wij kunnen er als Provinciale Overheid wel voor zorgen dat betere voorwaarden geschapen worden. En dat heeft de VVD tot topprioriteit verheven. Daarom voeren wij campagne met de leus: 'Bouwen aan Drenthe'. Wij proberen de werkgelegenheid zoveel mogelijk te bevorderen en te faciliteren. Niet alleen door regels en belemmeringen voor ondernemers weg te nemen. Maar ook door - bijvoorbeeld - te zorgen voor combinaties van wonen en werken en snel internet in de buitengebieden."

Voorts kon Henk Brink het niet laten om op te merken, dat als er Noren komen, ze via Groningen Airport Eelde worden binnengevlogen: "Zo zie je maar weer. Een goede infrastructuur is van levensbelang voor een goede economie. Niet alleen wegen, maar ook autowegen, spoorwegen, vaarwegen, luchtwegen en zelfs digitale snelwegen...."