Getuigenoproep schietincident | politie.nl


Laatste update:
18-02-2015 | 10:35

Amsterdam - Op dinsdagavond 17 februari raakte een man gewond bij een schietincident aan de Australiehavenweg. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Het schietincident vond rond 23.00 uur plaats onder een viaduct op de Australiehavenweg. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de dader, maar hij is niet meer gevonden. Het zou gaan om een lichtgetinte man die ten tijde van het incident een lichtkleurige broek droeg. Hij is in
een donkerkleurige auto weggereden in de richting van de Haarlemmerweg. Bij het schietincident raakte een 35-jarige man uit Amsterdam gewond. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Onderzoek

De recherche startte direct een groot onderzoek. Getuigen verklaarden dat er meerdere keren is geschoten. Op de plaats delict hebben technisch rechercheurs sporenonderzoek verricht. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die meer informatie hebben over het
incident zelf, over de dader, of over de mogelijke vluchtroute, wordt verzocht om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.