Moderne cao Metaal & Techniek nog ver weg?


Moderne cao Metaal & Techniek nog ver weg?

Geplaatst op 18 februari 2015
[IMG]

We zijn 3 onderhandelingsronden verder en hoopten de werknemers nu concrete informatie te kunnen geven over het cao-traject in de Metaal en Techniek. Helaas is er nog niet veel te melden.

Daar waar De Unie modernisering ziet als kans om in te zetten op persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid (gezond aan het werk blijven) zien de werkgevers het overleg als kans om zich te richten op kostenbesparing. Voor hen lijkt modernisering vooral een slag om werktijden nog
flexibeler te maken en tegelijkertijd toeslagen af te bouwen. Daarnaast blijven de werkgevers vaag over hun inzet als het gaat om salarisontwikkeling, pensioen en leeftijdsdagen.

Salarisontwikkeling

Over salarisontwikkeling is nog geen enkel woord gesproken. Wel wil men spreken over aanpassing van de leeftijdsgerelateerde bepalingen in de cao. De Unie kan hier niets van vinden zolang er geen duidelijk en concreet zicht is op het totaalpakket (dus inclusief loonbod) dat werkgevers willen.

Dit betekent dus ook dat wij nog steeds geen zicht hebben op wat werkgevers daadwerkelijk vinden van onze mening hoe de cao "moderner" te maken.

Nieuwe datum

Er is nog een datum gepland voor overleg: op 3 maart aanstaande. Hoewel we nog veel te bespreken hebben hopen we dan in ieder geval grote stappen te kunnen maken.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Albert Meeuwissen en Dirk van Gestel



Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Metaal & Techniek
Geplaatst in: Actueel Nieuws