Nieuwe gezichten acteursensemble theatergezelschap Het Laagland

Persbericht – 2 februari 2015

Aafke Buringh & Anne Rats gaan op Expeditie

Nieuwe gezichten acteursensemble theatergezelschap Het Laagland

Aafke Buringh en Anne Rats zijn de nieuwste aanwinsten van theatergezelschap Het Laagland uit Sittard. De twee actrices versterken het vijfkoppige acteursensemble, dat binnenkort samen op de planken staat in EXPEDITIE PETER PAN, de nieuwste familievoorstelling van het gezelschap die op 21 februari in première gaat.

Aafke Buringh (1977) was op televisie te bewonderen in o.a. de miniserie ‘Bellicher: Cel’ waarin ze samenspeelde met Daan Schuurmans en was in het theater lange tijd te zien met onder meer het Noord Nederlands Toneel (NNT). Anne Rats (1987) werd als 9-jarige bekend bij velen met haar titelrol in de televisieserie ‘Otje’, is sinds haar afstuderen in 2010 actief bij diverse theatergezelschappen, waaronder theatergroep Kwatta, en heeft sinds kort haar eigen theaterstichting ‘Roversdochter’. Lees hun complete biografieën op www.hetlaagland.nl, op de pagina ‘Wie zijn wij’.

EXPEDITIE PETER PAN

Anne en Aafke zijn beide te zien in EXPEDITIE PETER PAN, samen met Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep. Anne vervangt hierbij actrice Kim Berkenhagen, die met zwangerschapsverlof is. Berkenhagen zal medio oktober 2015 haar rol weer overnemen. EXPEDITIE PETER PAN gaat over vijf volwassen mensen die al wekenlang last hebben van rare dromen en vreemde gedachten. Ze herinneren hen aan wilde avonturen uit hun kindertijd. Om de reden van deze ‘mysterieuze toestand’ op te sporen, moeten ze op expeditie. Een onwennige en avontuurlijke reis naar binnen, naar hun diepste verlangens en hun jeugd. Het spoor leidt naar Nimmerland, naar de wereld van Peter Pan, de jongen die nooit volwassen wil worden.

SPEELDATA

De voorstelling voor hoog-en laagvliegers van 8-108 jaar, gemaakt en geregisseerd door Inèz Derksen, beleeft een try-out op vrijdag 20 februari (19:00u.), gaat in première op zaterdag 21 februari (19:00u.) en heeft nog een matineevoorstelling op zondag 22 februari (14:30). Alle 3 de voorstellingen zijn te zien in Stadsschouwburg Sittard-Geleen (kaarten via www.uitbalie.nl) Daarna is de productie dit voorjaar nog te zien in o.a. Heerlen, Weert, Venlo, Roermond, Amersfoort en Nijmegen en vanaf oktober 2015 door heel Nederland en België.