Open Dag Stichting Jacques van Mourik

Open Dag Stichting Jacques van Mourik

Wereld Oorlog I nader belicht.

Op zaterdag 21 februari organiseert de Stichting Jacques van Mourik wederom een open dag. Bezoekers zijn van harte welkom om tijdens deze dag de huidige wintertentoonstelling te komen bekijken in het gemeentehuis te Mook. Deze tentoonstelling is gewijd aan enkele Belgische kunstenaars, die gedurende de bittere jaren van de Eerste Wereldoorlog in de regio hebben gewoond en werkzaam zijn geweest. Enkele prachtige werken van hun hand worden getoond en vertellen het verhaal van de warme, gemoedelijke ontvangst die zij hebben gekregen bij de kunstenaars in de regio. In tegenstelling tot de vele vluchtelingen die onder barre omstandigheden een thuis vonden in Nederland, konden zij juist als vrije mensen wonen en werken.

Naast het bezichtigen van de tentoonstelling wordt de bezoeker tijdens deze open dag ook in de gelegenheid gesteld om de trotse bezitter te worden van een originele Peter Cox. De Stichting biedt een vijfentwintigtal werken aan van deze welbekende streekkunstenaar. De prijzen zullen variëren tussen de € 50,- en € 200,-.

Bezoekers hebben de gelegenheid de open dag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding.

Tevens is het een goede gelegenheid om u nader te oriënteren op een een eventuele deelname als vrijwilliger aan de vele activiteiten van de stichting die zij jaarlijks onderneemt.

Zoals u misschien al wel weet bestaat de stichting Jacques van Mourik dit jaar al weer 23 jaar. Opgericht in 1992 door vijf enthousiastelingen om de culturele erfenis van de Plasmolense kunstenaars te bewaren en bredere bekendheid te verlenen, zijn er steeds meer taken op haar afgekomen. Zo houdt de Stichting zich onder andere bezig met het verwerven van kunstwerken van in de regio werkzame kunstenaars zoals Jacques van Mourik, Dirk Ocker, Peter Job Gerard Cox evenals de kunstenaars uit aangrenzende gebieden zoals Gelderland, Brabant en de kop van Noord-Limburg. Daarnaast richt zij zich ook op de opslag, het conserveren, restaureren en etaleren van deze kunstwerken onder andere door tentoonstellingen en verkoopweekenden. Dit is echter slechts een greep uit de werkzaamheden die die Stichting onderneemt, er zijn nog tal van taken meer die vervuld dienen te worden. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig, veel vrijwilligers! Door het sterven van medeoprichters Fred Pinckers en Miep Janssen Reinen-Wannet is het bestuur nodig aan uitbreiding toe. Directe vraag is er daarbij naar een penningmeester en een secretaris.

Wilt u ons komen ondersteunen en zo onderdeel gaan uitmaken van een enthousiast groepje kunstliefhebbers? Niets leukers als samenwerken en iets goeds tot stand brengen met mensen die dezelfde interesse hebben.