Corporaties steunen actie tegen huurverhoging


23-02-2015 Corporaties steunen actie tegen huurverhoging

Twee corporaties steunen de actie van de Woonbond en tal van huurdersorganisaties tegen de enorme huurverhogingen.

Beter Wonen en Wooncompagnie steunen de oproep van de Woonbond aan politiek en verhuurders om een eind te maken aan de huurverhogingen die ver boven inflatie liggen.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/Blokkeerhuurverhoging.jpgCorporatie Beter Wonen uit Almelo geeft zelf het goede voorbeeld. De corporatie voert een inflatievolgend huurbeleid en directeur Peter van der Hout tekende de petitie tegen de huurstijgingen. Van der Hout roept andere corporaties op de
actie ook te ondersteunen en roept minister Blok op tot `realiteitsbesef`. Ook de Noord-Hollandse corporatie Wooncompagnie steunt de actie. 'Wooncompagnie zet in op betaalbare huren, kiest bewust voor een gematigde huurverhoging en steunt deze campagne van de Woonbond', schrijft de corporatie
op haar website. De Woonbond is een maand geleden de petitie tegen de huurverhoging begonnen. Inmiddels hebben zo'n 19.000 mensen de petitie getekend.

Stijgende huren

Door het huidige huurbeleid kunnen de huren voor het derde jaar op rij ver boven inflatie stijgen. De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld bijna tien procent. Steeds meer huurders raken financieel in de problemen door deze huurstijgingen.

Zie ook:

* stophuurverhoging.nl

* YouTube: Beter Wonen Almelo steunt petitie tegen huurverhoging

* Oproep website Wooncompagnie

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond