Gemeente test aanpak keien op Scheffersplein


De gemeente wil de hoogteverschillen in de bestrating op het Scheffersplein aanpakken. Woensdag 25 februari begint een test om te kijken op welke manier dat het beste kan gebeuren.

Vorig jaar heeft het Scheffersplein een nieuw brugdek met daarop natuurstenen keien gekregen. De opknapbeurt is geslaagd, maar het blijkt dat de bestrating in hoogte verschilt.

Proefvak
Woensdag test de gemeente een methode om de hoogteverschillen tussen de keien te herstellen. De gemeente maakt een proefvak op het plein om de aanpak te testen die op papier de grootste kans van slagen heeft en de minste risico's voor de brug oplevert.
Het nieuwe betonnen brugdek en de bestrating vormen een geheel. Wanneer deze eenheid wordt verbroken om de bestrating aan te pakken, is er kans dat de brug minder lang mee gaat.

De test bestaat uit het bewerken (hakken) van de Portugese keien met een speciale machine. Zodra de gemeente een methode heeft gekozen, spreekt zij met de (horeca)ondernemers af in welke periode het herstel van de bestrating het beste kan plaatsvinden.

Heeft u niet gevonden wat u zocht, of heeft u een andere reactie op deze pagina? Laat het ons weten.