Werkzaamheden aan de rioleringen


24 februari 2015

Van 1 maart tot 15 mei 2015 voert aannemer NTP Infra uit Hattem, samen met Vandervalk+degroot werkzaamheden uit aan de rioleringen. De werkzaamheden vinden plaats in Ane, De Krim, Slagharen, Lutten, Bergentheim, Baalderveld en op industrieterrein Nieuwe Haven in Hardenberg.

Om de levensduur van de bestaande riolering te verlengen, worden leidingen gereinigd en obstakels (zoals boomwortels) door middel van hoge druk verwijderd.

In andere gevallen wordt gebruik gemaakt van 'relining'. Hierbij wordt als het ware een nieuwe buis in de oude buis aangebracht zonder dat hele straten moeten worden opgebroken om de riolering te vervangen.

In situaties waarbij de eerder genoemde methodes niet mogelijk zijn, wordt de riolering van buiten af hersteld; door de buis/inlaat vrij te graven en daarna te repareren.

Overlast
Hoewel de reparatiewerkzaamheden grotendeels van binnenuit worden uitgevoerd (hogedruk en relining), kan er toch enige overlast ontstaan. Bijvoorbeeld doordat er een vrachtwagen op de weg staat voor de reiniging van het riool, of door een wegafsluiting op een locatie waar graafwerkzaamheden
plaatsvinden.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken. Aangrenzende percelen blijven te allen tijde bereikbaar.

Informatie
De werkzaamheden vinden plaats van 1 maart tot 15 mei. NTP Infra en Vandervalk+degroot voert ze uit en informeert ook de direct betrokken personen en bedrijven over de werkzaamheden in hun omgeving en eventuele overlast die dit met zich meebrengt.

Nadere informatie is te vinden op de website www.ntp-groep.nl/rioolonderhoudhardenberg en vanaf 1 maart ook via Twitter: @rioolhardenberg.