Inbreker aangehouden na achtervolging | politie.nl


Laatste update:
24-02-2015 | 11:15

Amersfoort - Maandagavond 23 februari achtervolgden agenten een auto met daarin een aantal inzittende na een melding van een inbraak bij een bedrijf.

Rond 22.00 uur meldden getuigen dat zojuist was ingebroken in een bedrijf aan de Databankweg en een aantal personen in een auto vandoor ging. Agenten zagen de auto rijden en volgden het voertuig richting Vathorst. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor en de agenten zetten de
achtervolging in. Via de Bornberg, de Bennekomseberg en de Compagnieberg, reed de bestuurder in de richting van het fietspad van de Duisterweg. Om de paaltjes daar te ontwijken, reed de bestuurder over de groenstrook, verloor de macht over het stuur en kwam met de auto in een sloot terecht.
Vier personen stapten uit en renden weg. Een van hen, een 37-jarige Amsterdammer, kon op de Compagnieberg worden aangehouden. De anderen wisten te ontkomen.



In de zwaar beschadigde auto vonden agenten inbrekersgereedschap en meerdere laptops die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De auto werd in beslag genomen, een nader onderzoek is ingesteld. De Amsterdammer zit vast.