Aanslag gemeentelijke belastingen


Inwoners en bedrijven van Horst aan de Maas ontvangen op vrijdag 27 februari de aanslag gemeentelijke belastingen. Uitgebreide informatie over uw aanslag kunt u raadplegen op uw persoonlijke internetpagina op deze website.

WOZ-waarde

De gemeente stelt jaarlijks de waarde van alle onroerende zaken in de gemeente vast (de zogenaamde WOZ-waarde). De WOZ-waarde, zoals vermeld op de aanslag 2015, geldt voor het belastingjaar 2015 en is gebaseerd op de waardepeildatum 1 januari 2014.

Persoonlijke internetpagina

Het taxatieverslag van uw woning of bedrijf kunt u vanaf 27 februari op uw persoonlijke internetpagina (PIP) raadplegen. Op de PIP kunt u het taxatieverslag van uw woning/bedrijf inzien van de jaren 2013, 2014 als 2015, evenals de aanslag. Ook kunt u op de PIP digitaal een bezwaarschrift
indienen en automatische incasso met de gemeente regelen. Om deze informatie te raadplegen logt u in met uw DigiD-code.

FiNBOX

Overigens hebben al bijna 800 mensen aangegeven dat zij de aanslag digitaal willen ontvangen (en dus niet meer per brief). Zij hebben zich de afgelopen periode aangemeld voor FiNBOX. FiNBOX biedt veel voordelen. Kijk hiervoor op www.horstaandemaas.nl/finbox.

Meer informatie?

Hier vindt u de meeste informatie over de gemeentelijke belastingen en de wet WOZ Wilt u uw vraag telefonisch stellen? Telefonisch zijn wij van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 - 17.00 uur bereikbaar op nummer (077)477 97 77.



Tenslotte kunnen we u ook verder helpen aan het loket in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst). De loketten zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur. Omdat de financiele vakafdeling tijdelijk gehuisvest is in Grubbenvorst, adviseren wij u eerst telefonisch
contact met de gemeente op te nemen voordat u met uw vraag naar het loket in het gemeentehuis komt.