Starterslening blijft beschikbaar


woning

De starterslening in Ermelo blijft beschikbaar voor starters op de woningmarkt. Hiervoor heeft de gemeente 300.000 euro in het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) gestort.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van een woning en het bedrag dat een huishouden maximaal kan lenen bij de bank. De starterslening is een tweede hypotheek, waarvan de rente en de aflossing in maximaal 30 jaren terugbetaald moet worden.

Waarom zet de gemeente startersleningen in?

De starterslening was de laatste vier jaar een succes. Ook in de huidige 'broze' woningmarkt is het voor starters nog steeds moeilijk om een woning te kopen. Met een starterslening kunnen veel mensen de eerste stap om een huis te kopen toch maken. Het succes van de lening geeft aanleiding om
deze nog een keer in te zetten om de Ermelose woningmarkt en de doorstroming te stimuleren.

Voor wie is de starterslening?

* U bent maximaal 35 jaar oud op het moment van indienen van de aanvraag.
* U mag geen eigenaar van een woning zijn of zijn geweest.

Wat zijn de condities van de starterslening?

* De aankoopsom van de woning plus de bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten e.d., bedraagt maximaal EUR 225.000,00.
* Op grond van deze maximale koopprijs worden geen inkomenseisen gesteld.
* De maximaal toe te kennen starterslening bedraagt EUR 25.000,00 en is uitsluitend van toepassing voor woningen binnen de gemeente Ermelo.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een starterslening of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met mevrouw T. (Tineke) van den Berg via telefoonnummer (0341) 56 71 98.